Psychologie individueel

Wanneer het even niet meer loopt zoals jij het gewend bent.

Wanneer het even niet meer loopt zoals je het gewend bent. Je voelt jezelf bijvoorbeeld ineens onzeker voor een presentatie terwijl die normaal altijd vanzelf ging; een collega die een vraag stelt wordt door jou zonder enige reden afgesnauwd.

Een ander voorbeeld kan zijn dat je structureel te laat komt of steeds vaker net op het laatste moment een vergadering binnenvalt, terwijl dit niet in je aard ligt. Het lijkt wel alsof de klok tegen je werkt.

Voor jou als werkgever is het van het grootste belang dat je belangrijkste kapitaal “de mens” , oftwel de werknemer, zich optimaal kan inzetten om gezamenlijk tot grootse prestaties te komen.

Het kan zijn dat de altijd zo vrolijke en toegewijde collega/werknemer wat minder positief is en een minder actieve bijdrage in het arbeidsproces heeft. Het gaat allemaal veel stroever en intern heeft niemand het idee wat er echt aan de hand is. Mogelijk meldt deze persoon zich in korte tijd regelmatig voor enkele dagen ziek of werkt hij of zij juist heel erg veel en komt onrustig over.

 

Laat het probleem niet groeien

Dit beeld bouwt zich vaak op over langere tijd en door de drukte van het werk valt het vaak ook niet zo erg op voor jou als werkgever, totdat het probleem al groter is: de persoon meldt zich voor langere tijd ziek of functioneert niet meer voldoende op de werkvloer.

Wist je dat op dit moment het ziekteverzuim, inmiddels meer dan 35%, voor het grootste gedeelte toe te schrijven is aan psychologische klachten? Wij hoeven je natuurlijk niet uit te leggen wat de kosten zijn van een medewerker die plotseling thuis blijft vanwege deze klachten.

Wat is de ontwikkeling binnen jouw bedrijf?

Juist daarom kan het van belang zijn om hier in samenwerking met een derde eens intensief te onderzoeken hoe dit zich bij jouw bedrijf ontwikkeld heeft de afgelopen jaren en op welke manier het ziekteverzuim op een prettige manier naar beneden gebracht kan worden.

Ben je nieuwsgierig geworden op welke manier we binnen VidaSense hier een bijdrage aan kunnen leveren, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This