...
Selecteer een pagina

Vertrouwenspersoon

Zowel in grote als kleine bedrijven kunnen zich situaties voordoen waarbij medewerkers of vrijwilligers niet weten hoe ze hiermee om kunnen gaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over uitingen van agressie, seksuele intimidatie, ontslag, gepest worden of ongewenst gedrag van collega’s of leidinggevende. Natuurlijk kunnen er ook andere zaken een rol spelen waardoor medewerkers niet lekker in hun vel zitten en kan dit zich uiten in de vorm van motivatieproblemen zoals te laat komen, meer fouten gaan maken of erger nog, de medewerker of vrijwilliger gaat zich ziek melden.

Ook in uw bedrijf komt dit helaas in meer of mindere mate voor. Wat te denken als een collega seksueel getinte opmerkingen maakt? Hoe ga je hier dan mee om? Zeg je niets, blijf je weg, meld je je ziek of moet je aangifte doen?

Natuurlijk zou de medewerker of vrijwilliger terecht kunnen binnen het bedrijf bij de aangewezen vertrouweling of directie. Maar vaak blijkt uit de praktijk dat men dat niet wil omdat het niet veilig genoeg voelt.

Binnen VidaSense kunnen we dat luisterende oor bieden voor uw medewerker of vrijwilliger, zodat de betrokkene altijd iemand van buiten de organisatie als vertrouwenspersoon heeft om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen.

Belangrijke waardes voor ons zijn: onderling goed in contact blijven, het creëren van een prettige en veilige werkomgeving, en een gezamenlijk doel voor ogen hebben. Dit zijn belangrijke voorwaarden waarop zowel de organisatie als de medewerkers of vrijwilligers zich kunnen ontwikkelen.

Afhankelijk van de situatie waar de medewerker of vrijwilliger tegenaan loopt kunnen we de werkgever of leidinggevende hierin betrekken. Wanneer een werkgever of leidinggevende niet precies weet wat er bij iemand speelt kan dit namelijk onbegrip en stress veroorzaken. Het is daarom goed om bepaalde situaties gezamenlijk te bespreken, waardoor je wederzijds begrip creëert.

Het team van VidaSense kan uw medewerker of vrijwilliger hierin begeleiden, waarbij eigenschappen zoals inzicht, werk- en levenservaring, kennis van de zorg en de maatschappij, maar vooral een goed luisterend oor zullen ons helpen om een goede vertrouwenspersoon voor u te zijn.

Mocht er dus iets zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kunnen we de mogelijkheden onderzoeken.

 

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This