Verandering, is dat nodig? Het zal geen verrassing zijn dat ik deze vraag met jabeantwoord. Zonder verandering staat namelijk alles stil. De wereld is continue in beweging en zo geldt dit precies voor jou. Alleen de vraag is op welke manier ben je in beweging en “hoe” zou je graag in beweging willen komen? Vaak hoor ik mensen zeggen “ ik zou dat toch eens anders aan moet gaan pakken” Of “het lukt me toch niet, want ik ben hier niet zo goed in”, “veranderen, waarom zou ik, het gaat best goed”, “laat maar zitten, het kost teveel moeite” en “wie zit er nu op mij te wachten”. Nou, dat is een interessante stelling, die laatste. Er zijn wel degelijk mensen die op jou wachten en die graag met je in contact komen. Wat is dan contact? Maar die is voor later!

Verandering…..
Laten we eens terug gaan naar verandering; dat is niet weg te denken. Wat we echter veel tegenkomen is de weerstand om te veranderen, en die ligt bij onszelf als individu. Verandering is ook loslaten.

Ik wil je graag meenemen in een verhaal over verandering en loslaten. In dit geval gaat het over het aanpassen van een LinkedIn profiel. Ik hoor al veel mensen zeggen ja en??? Duhhhhh wat belangrijk.

Nou, het is maar net hoe je dit bekijkt en de manier hoe jij ermee omgaat. Jij als lezer wil waarschijnlijk wel in beeld komen, al is het maar bij mensen die jij graag in je omgeving hebt. Hoe doe je dit dan?

Wellicht ga je er nu kort over nadenken terwijl je deze informatie aan het lezen bent, en de vraag zou zelfs kunnen zijn, hoe goed lees je eigenlijk? Ons brein is namelijk razendsnel afgeleid, iemand vraagt iets aan je terwijl je leest, of er komt weer een WhatsApp of een telefoontje binnen. Wat te denken van Facebook, misschien was je zelfs bezig met het doorlezen van jouw privé-mail? De vraag die dan overblijft is: ga je verder met het lezen van het document of schiet je meteen weer door naar het volgende stuk waardoor je misschien wel hele waardevolle informatie niet hebt waargenomen? Ik ben benieuwd hoe dat bij jouw brein werkt?

Winnen begint met beginnen.
De verandering begint van binnen en wordt pas zichtbaar als jij het toestaat om te veranderen. Wij kunnen ons zelf nooit zo zien zoals de wereld ons waarneemt. Hoe logisch klinkt het dan als je dit pad eens verlaat en een ander jou laat beschrijven waar je goed in bent of hoe die persoon jou ziet. Dat is best een verandering om toe te staan.

Dit is waar het vandaag de dag over gaat. Een ander laten meekijken en het advies opvolgen door in gesprek te gaan en het vervolgens te laten gebeuren. We zijn als mensen gemakkelijk geneigd alles in eigen hand vast te houden ofwel volledige controle te hebben. Wanneer heb jij voor het laatst iets losgelaten wat je voorheen erg moeilijk vond? En…………… beviel het?

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn nieuwe profiel vinden en of er nog zaken zijn die je mist?

En nu écht in actie komen?!
Wil je een ervaring delen op welke manier jij een verandering hebt toegestaan, dan ben je van harte uitgenodigd. Wil je meer weten over hoe je gemakkelijker zaken loslaat? Neem contact met me op! Veel plezier.

De mensen laten weten wat jij doet, zodat de mensen wat doen met wat jij weet!

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This