Is later al lang begonnen? Zeg jij meteen ja en dat herken ik meteen? Wat bedoel ik hier dan mee? Moet jij meteen vandaag alles in gang zetten en jezelf druk opleggen? Het antwoord weet je al, dus dat ga ik niet opschrijven! Heb ik het dan weer over uitstelgedrag; nee niet direct, maar het zou natuurlijk kunnen. Het heeft meer te maken met alle zaken die jij voor jezelf opstelt of in gang zet en vooral wanneer.

Een veel gehoorde opmerking is, “dat doe ik later wel als ik wat meer tijd heb”. Maar lieve mensen…………………..…  “later is allang begonnen”. Er is daar zelfs een heel mooie tekst over geschreven door “Klein orkest”. Dusssss………………………. en nu? Wanneer maak jij de beslissing om je meest briljante ideeën gewoon meteen op te schrijven of ze uit voeren?

Als je kijkt naar mensen als Richard Branson, Bill gates of andere  inspirerende en succesvolle leiders en sprekers, dan begint alles bij de eerst pennenstreek of het idee wat in iemands hoofd ontstaat. De vraag is wat ga jij daar mee doen als het gebeurt? Noteer jij het en voer je het uit of is het een gedachtegang die voorbij flitst en jij weer weg laat gaan? Dáár kun jij het verschil maken! Je mag onthouden dat vele kleine stapjes ook één hele grote maken.

“Vele kleine stapjes maken een grote verandering mogelijk”

Een idee opschrijven of er de aandacht aan besteden voor een kleine 10 minuten, per dag, per week, zou dat voor jou te doen zijn, denk je? Ik ben benieuwd wat er nu bij jouw brein gebeurt, wellicht ben jij diegene die soms de mooiste ideeën in het hoofd heeft maar er eigenlijk niets mee doet?!

In de vele gesprekken die ik mag voeren heb ik ontdekt dat de angst heel vaak regeert. “Och mijn idee is niet zo goed als dat van een ander”, “dit is allang een keer voorgesteld”, “gaan ze mij niet uitlachen als het te simpel klinkt”. Afijn je merkt het al, we zijn briljant in het bedenken van belemmerende gedachten. We maken nog even lekker gebruik van het duiveltje in ons hoofd.

Denken

We denken wat af met zijn allen, gemiddeld 60.000 gedachten per dag en die gaan 85% van de tijd over wat we niet willen dat er gebeurt of wat we niet willen meemaken. Dit denken we vandaag, dat dachten we gisteren en ook de dag ervoor. Als we niets veranderen wordt dat ook weer de gedachte van morgen. Klinkt dit logisch?!

Het idee

Het advies/idee van een van mijn cliënten volg ik dan ook graag op, die zij; ik ga het toch maar doen, elk idee is welkom en nog veel belangrijker, je kunt ze allemaal noteren en met elkaar vergelijken. Stel je eens voor dat er eentje bijzit die werkelijk waanzinnig blijkt te zijn, dan heb jij daar toch maar mooi voor gezorgd. Zij heeft de ervaring dat het haar al veel heeft gebracht, in ieder geval rust in haar hoofd.

Soms kan dit in een simpel gesprek naar voren komen terwijl jij het niet verwacht. Nou ga het dan maar meteen opschrijven. Zelfs als je dit blog aan het lezen bent en er nu een idee naar boven komt drijven, dannnnn……….., even stoppen met lezen en je idee meteen opschrijven zodat het niet verloren gaat.

Herken jij dit en doe je er wel eens iets mee? Ik ben heel benieuwd wat daar uitgekomen is. Hiermee verschaf je ook meteen toegang tot je eigen mooie database met informatie en zou het zomaar kunnen zijn dat jij meer ideeën vanuit je onderbewuste naar boven haalt. Immers daar zit al heel veel opgeslagen.

Om toch nog even terug te komen op het succes voor later. Stel je voor dat jij vanaf vandaag begint met het voor jezelf gewoon goed te doen, dan heb jij na 30 dagen al meteen een hele andere kijk op jezelf en de wereld om je heen. Als je dit dan ook gaat delen met je dierbaren en anderen, wordt het helemaal een feest!

Veel succes, een hartelijke groet en tot de volgende keer,

Jos

 

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This