...
Selecteer een pagina

Corona-ondersteuning

Corona. Een woord dat voor veel mensen extra stress en angstklachten heeft opgeleverd, en ondanks de versoepelende maatregelen, dat nu nog steeds doet.

Veel mensen vragen ons of het wel veilig is om naar buiten te gaan en veel mensen vertellen ons dat ze angsten hebben ontwikkeld die ze voorheen niet hadden of herkenden. Denk bijvoorbeeld aan dicht bij andere mensen lopen, de stress van de dag niet kunnen verwerken, de emoties niet meer de baas te kunnen, elkaar niet meer aanraken, hoe onschuldig het voorheen ook was, elkaar niet durven aankijken of aanspreken, niet meer even snel op visite te gaan bij vrienden en familie, geen verjaardagen en feestjes meer vieren of, erger nog, niet eens je zieke ouders bezoeken. Bij alles moeten nadenken om besmettingen te voorkomen. Bang zijn om je eigen mening te ventileren naar anderen, bang omdat je meteen commentaar kan krijgen vanwege een andere zienswijze.

 • Durf jij niet meer naar buiten en is je wereld hierdoor opeens kleiner geworden?
 • Heb jij moeite met het verwerken van emotionele gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden op de OK of tijdens jouw werkzaamheden in de zorg?
 • Ervaart je team veel druk vanwege corona en is er angst om weer op de werkvloer terug te keren?
 • Ervaar je veel druk van je werkgever om het werk weer te hervatten zonder te weten hoe er met de veiligheidsnormen omgegaan gaat worden?
 • Val je in een risicogroep en durf je nog niet op de werkvloer terug te keren of deel te nemen aan de dagelijkse zaken ondanks, alle getroffen veiligheidsmaatregelen?
 • Hoe ga jij om met alle informatie van corona? Ervaar je dit als lastig?
 • Welke informatie moet je nu precies geloven en welke impact heeft dit op ons menselijke brein?
 • Ervaar je meer slaapproblemen of heb je moeite om in slaap te komen?
 • Lig je veel wakker en ben je aan het piekeren?
 • Schrik je zodra er iemand in je buurt moet hoesten of niezen?

De meest voorkomende reacties die we hebben bij impactvolle gebeurtenissen zijn:

 1. Vechten
 2. Vluchten
 3. Bevriezen

Ieder mens reageert anders. We reageren in heftige situaties direct vanuit emoties, en we kunnen dit is niet vooraf bepalen!

Ons brein wordt per direct beïnvloed wanneer er iets gebeurt wat impactvol is, of als het wordt blootgesteld aan informatie van buitenaf of aan de manier waarop we intern met de situatie omgaan. Als dit angst of stress oplevert, dan bestaat de kans dat een persoon zich hieraan gaat aanpassen op een minder effectieve manier en op langere termijn zowel fysieke als mentale klachten gaat ontwikkelen.

Als je last hebt van één van bovenstaande vragen of gedachtes, dan kunnen wij je hiermee helpen, zodat jij je leven weer op een prettige manier in balans gaat krijgen. Omgaan met veranderende situaties is iets wat al eeuwen oud is en wat ook altijd zal blijven bestaan. We hebben als mens vaak last van een verandering omdat we graag vasthouden aan alles wat we al kennen en wat we gewend zijn om te doen. Het gaat er om hoe we omgaan met de onverwachte veranderingen en klachten, en vooral welke route we zelf gaan bewandelen.

Elke mens heeft recht op zijn eigen meningen en zijn eigen invulling van het leven. Wat ik momenteel terugzie in de praktijk is dat er veel meer stressgerelateerde klachten zijn dan ooit tevoren. Herken jij jezelf in bovenstaande onderwerpen? Dan is er goed nieuws!

Wanneer jij je hierin dus herkent is het zaak om ervoor te zorgen dat je weer in balans komt en de regie kunt nemen over jouw leven, en is het zaak dit aan te gaan pakken. Binnen ons team helpen we je graag om je leven weer meer kleur te geven en hierin meer inzicht te krijgen. Je gaat jouw verantwoording terugpakken om ervoor te zorgen dat je weer in balans komt en de regie kunt nemen over jouw leven. Het is dus zaak om dit aan te gaan pakken. Zo ben jij weer in staat om de beste keuzes te maken die voor jou van belang zijn, waardoor je uit de angstmodus stapt en weer ontspannen kunt gaan leven. Neem vandaag nog contact op met ons, we helpen je graag!

Laat jezelf niet door gedachtes in een lockdown zetten, maar kom in actie!

Voor meer informatie staan we je graag te woord.

Team VidaSense

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This