...
Selecteer een pagina

Uitstellen, vooruitschuiven, aanpakken en “DE Oplossing”??!!

Mijn vorige blog ging over uitstellen, vooruitschuiven of aanpakken. Het is mooi om te zien dat veel mensen dit gelezen hebben. Ik wil jullie graag bedanken voor het lezen en de likes.

Ik ben erg benieuwd of jij inmiddels zaken aangepakt of in gang gezet hebt? Heeft een blog impact op de mens of niet? Of, moet er nog méér gebeuren om werkelijk in beweging te komen? Dit zijn vragen waarop jij als lezer ongetwijfeld het antwoord weet.

Hoe ik dat zo stellig kan zeggen? Nou gewoon, omdat ik het geluk heb elke week weer veel mensen te mogen spreken die hier mee te maken hebben. Het is nog mooier dat zij zelf de oplossing onder handbereik hebben zonder zich bewust te zijn van hun eigen kracht.

                     “Zelf ontdekken geeft het beste resultaat!”

We zijn briljant in het verzinnen van excuses, ik kan inmiddels wel een boek schrijven over alle excuses die ik in de laatste jaren tegengekomen ben. Er zitten excuses bij waarvan ik denk: oké, die is best valide. Nu ga ik je niet vermoeien met het opnoemen van excuses, want dan heb je er namelijk zelf weer een bij.

Het is zinvoller om aan te geven hoe sommige mensen dit veranderd hebben. Althans dat hebben ze me zelf aangegeven. Een van mijn meest favoriete komt uit een gesprek van nog niet zo lang geleden. Het volgende werd mij toen verteld:

                                                   De oplossing!

Het is heel simpel Jos: “dan hebben ze nog niet genoeg pijn gehad”, anders zouden ze wel in actie komen. Deze man vertelde me dat hij gestart is met het werkelijk veranderen van zijn gedrag door op diverse plekken in zijn huis, kantoor, op zijn pc en andere in het oog springende plaatsen simpele post-its te plakken. Op deze post-its plaatste hij teksten die hem helpen herinneren wat hij wil bereiken.

                              “Life starts where the comfort zone ends”

Misschien is dit herkenbaar voor je? Wanneer kom je echt in actie? Ben je er naar aanleiding van het vorige blog achter gekomen dat het best leuk is om te veranderen en zaken los te laten?

Of… heb je het veel te druk gehad? Met het werk, de familie, nu geen geschikt moment, onverwacht visite over de vloer. Een veelgehoorde kreet is: volgende week begin ik er aan. Ik vraag dan altijd: welke week precies en in welk jaar?

De vraag kan dan weer zijn: en nu? Ga je er nu écht voor, om er werkelijk verandering in aan te brengen door de koe bij de horens te vatten, of blijf je in de comfortzone van op afstand commentaar leveren? Jij kunt hier zelf het beste antwoord op geven. Je weet zelf het beste wat jou een comfortabeler gevoel geeft. Nu nog even blijven lezen en je bent alweer een stap verder!

“Wij mensen weten precies wat we moeten doen, maar we doen niet wat we weten!”

Hoe bizar is dit eigenlijk? Het heeft vooral te maken met onze overtuigingen en op welke manier wij ze wel of niet voor ons laten werken en er toch een verandering in durven aan te brengen. Dat heeft weer te maken met loslaten. Klinkt logisch toch?!

                                     Wat is er dan écht nodig?

Het aanleggen van een nieuw neuraal pad, en dat betekent het opnieuw erin slijpen van nieuw gedrag ten opzichte van het oude, zodat je brein gewend gaat raken aan die nieuwe activiteit. Dat dit moeite kost, ja duhhh, dacht je dan dat alles vanzelf ging?! Keep on dreaming. Zoals ik wel eens zeg: slapen doen we ’s nachts.

NU is er tijd voor ACTIE!

Stel je eens voor dat jij jezelf de opdracht geeft om vanaf de dag dat jij deze blog volledig hebt gelezen, een aantal topics te benoemen die jij graag zou willen veranderen met betrekking tot het “uitstellen”, en dit ook werkelijk gaat uitvoeren! Ik ben erg benieuwd of jij volgende week zegt: woooow dat is gaaf, ik heb het een week volgehouden.

Het goede nieuws is meteen dat als je het één week kunt, dan kan jij het ook langer. Dit wordt alleen maar eenvoudiger omdat je brein dit fijn gaat vinden.

Ik ben ook benieuwd wat het je heeft opgeleverd in jouw omgeving. Ik hoor graag of jij er iets aan gehad hebt. Veel plezier met het uitvoeren en tot de volgende keer.

Hartelijke groet,

Jos

Maak Afspraak
Share This