Selecteer een pagina

Communicatie

Communicatie tussen de gezinsleden kan bepalend zijn voor de sfeer in huis. Deze communicatie betreft het uiten van gevoelens, wensen, en ideeën, maar ook duidelijkheid over de verwachtingen naar de kinderen.

Wat mag je kind wel en wat niet, en welke verantwoordelijkheid wil je het kind zelf geven? De manier van communiceren is daarbij erg belangrijk. Welke toon en woorden gebruik je, op welke manier kijk je naar je kinderen en welke boodschap wordt daarmee bij het kind gelegd? Veel doen we op de automatische piloot waardoor we ons niet bewust zijn van wat we laten zien of horen.

In de praktijk zien we ook vaak dat ouders onderling onvoldoende op één lijn zitten in de benadering naar de kinderen toe. Ook hier is communicatie over verwachtingen van en naar de kinderen essentieel. De normen en waarden die u hanteert nemen zij feilloos over.

VidaSense is specialist in het verbeteren van de interactiepatronen tussen ouder en kind en tussen ouders onderling. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en corona

Ons land is weer in lockdown. Gelukkig kunnen en mogen de individuele behandelingen gewoon doorgaan binnen onze praktijk met de aangepaste maatregelen. Mocht je toch gebruik willen maken van beeldbellen dan is dit mogelijk, hierdoor hoef je geen afspraak te missen en kan de zorg voor je persoonlijk welzijn gewoon doorgaan!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Pop-up sluiten.

Maak Afspraak
Share This