Communicatie

Communicatie tussen de gezinsleden kan bepalend zijn voor de sfeer in huis. Deze communicatie betreft het uiten van gevoelens, wensen, ideeën maar ook duidelijkheid over de verwachtingen naar de kinderen.

Wat mag je kind wel en wat niet en welke verantwoordelijkheid wil je het kind zelf geven? De manier van communiceren is daarbij erg belangrijk. Welke toon en woorden gebruik je, op welke manier kijk je naar je kinderen en welke boodschap wordt daarmee bij het kind gelegd? Veel doen we op de automatische piloot waardoor we ons niet bewust zijn van wat we laten zien of horen.

In de praktijk zien we echter ook vaak dat ouders onderling onvoldoende op één lijn zitten in de benadering naar de kinderen toe. Ook hier is communicatie over verwachtingen van en naar de kinderen essentieel. De normen en waarden die u hanteert nemen zij feilloos over.

VidaSense is specialist in het verbeteren van de interactiepatronen tussen ouder en kind, maar ook tussen ouders onderling. Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This