Echtscheidingen en kinderen

Wanneer een herstel van jullie relatie niet meer mogelijk is en jullie eigenlijk niet meer samen verder willen of kunnen, zijn echtscheidingen vaak de enige oplossing. Maar hoe moet het dan met de kinderen? Wanneer je ten behoeve van de kinderen de juiste ondersteuning zoekt, kan een psycholoog of orthopedagoog je ondersteunen in het vormen van een goede ouderschapsrelatie.

Co-ouderschap

Ook wanneer een co-ouderschap aangegaan wordt, kan VidaSense jullie allebei adviseren en ondersteunen. Bij co-ouderschap deel je de dagelijkse zorg en opvoeding van de kinderen zoveel mogelijk.

Als jij en je partner uit elkaar gaan en er kinderen in het spel zijn, kun je kiezen voor co-ouderschap. Dit houdt in dat het kind afwisselend bij jou en je partner woont en dus door beiden wordt opgevoed en verzorgd.

Wanneer ouders gaan scheiden, verlopen dergelijke gesprekken niet zonder emoties, en dat is logisch. VidaSense kan je hier ondersteuning bieden door jullie allebei te begeleiden in dit moeilijke, maar vaak ook emotionele traject.

Het verwerkingsproces van de kinderen

Ook kunnen wij jullie kind(eren) van de juiste ondersteuning voorzien in dit verdrietige proces. Kinderen lopen soms met gevoel van onmacht, onzekerheid en schuldgevoelens. Hiervoor gebruiken wij een kortlopend programma wat we met de kind(eren) kunnen doorlopen. Om zo ruimte te kunnen geven aan hun verdriet en hun proces.

Een relatie kan doodbloeden, echter jullie kinderen hebben hier vaak niet voor gekozen. Helaas ontstaan er soms bij kinderen loyaliteitsconflicten. Het ontbreken van contact met een ouder kan een kind een leven lang met zich mee blijven dragen. Jullie kunnen samen, door samen goede afspraken te maken, veel leed voor jullie kinderen voorkomen dan wel grotendeels beperken.

Wil je meer informatie over echtscheidingen of de manier waarop we je kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want je staat er niet alleen voor. We helpen je graag.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This