...
Selecteer een pagina

Familieopstellingen

Wilt u inzicht krijgen in bepaalde problemen waarmee u te maken heeft en deze op een efficiënte manier oplossen? Bij VidaSense bent u aan het juiste adres voor persoonlijke, psychologische hulpverlening. Onze praktijken zijn gevestigd in Eindhoven en Helmond. Wij bieden verschillende diensten. Denk onder andere aan psychologisch onderzoek, begeleiding, opleidingen, trainingen aan bedrijven en particulieren en familieopstellingen. Door middel van familieopstellingen gaan we samen met u aan de slag om bepaalde patronen te achterhalen en deze doelgericht aan te pakken. Ons team van experts staat voor u klaar om u hierbij te helpen.

Over familieopstellingen

Familieopstellingen helpen u om onbewuste patronen binnen uw familie van herkomst te onderzoeken en grondig te analyseren. Het doel hiervan is om antwoorden te vinden op welke factoren u in het dagelijkse leven precies beïnvloeden. Dankzij een familieopstelling komt u onder meer te weten waardoor u niet lekker in uw vel zit of waarom u er niet in slaagt om bepaalde doelen te behalen. Door hier een duidelijk beeld van te krijgen kunt u gericht werken aan een oplossing.

Wanneer kiest u voor een familieopstelling?

Wanneer u ergens tegenaan loopt, een probleem wilt oplossen of antwoord wenst op bepaalde vragen bieden familieopstellingen de ideale uitkomst. Hierbij kijkt u samen met een psycholoog of therapeut naar de personen en gebeurtenissen die binnen uw familiesysteem verbonden zijn met elkaar en invloed hebben op het leven. Door middel van een familieopstelling krijgt u meer inzicht in uzelf en ziet u waar u precies vastloopt.

Familieopstellingen bieden inzicht en oplossingen

Het toepassen van familieopstellingen is een zeer effectieve manier om uw ogen te openen op bepaalde gebieden. De opstelling maakt onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar, waardoor u ziet wat uw systeem bepaalt. U ontdekt waar patronen vandaan komen, welk nut ze hebben en waarom ze u tegenhouden om uzelf te zijn en ten volle te leven. Familieopstellingen zorgen ervoor dat u meer inzicht krijgt en daarmee een oplossing kunt vinden voor specifieke zaken.

De werking van familieopstellingen

Een familieopstelling vindt plaats onder begeleiding van een psycholoog of een therapeut en een groep deelnemers die elkaar en hun levensverhalen niet kennen. Hieruit kiest u intuïtief plaatsvervangers voor uzelf, familieleden en andere personen waarmee u verbonden bent of uw vraag mee samenhangt. Deze mensen noemen we representanten. Familieopstellingen zijn zowel voor u als voor de representanten een intense maar leerzame ervaring.

Systeem van herkomst

Bij het uitvoeren van familieopstellingen nemen we een kijkje in uw systeem van herkomst. Een systeem is een groep met eigen regels en wetten. Dit kan bijvoorbeeld een gezin of familie zijn waarbij iedereen een eigen rol heeft. De werking van de regels en weten, de onderlinge verhoudingen en onuitgesproken rollen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Hierdoor is het mogelijk dat er onbegrip en verwarring ontstaan. Uw systeem kan verstikkend werken en ervoor zorgen dat u moeite heeft om uzelf te zijn. Familieopstellingen helpen u om los te komen van patronen en overtuigingen die bij het systeem horen en tijdens de verschillende generaties zijn doorgegeven.

Psychologenpraktijk VidaSense in Eindhoven en Helmond

VidaSense is een laagdrempelige, particuliere psychologenpraktijk in Eindhoven en Helmond. Zowel kinderen, jeugdigen als volwassenen zijn van harte welkom bij ons.  Onze praktijk bestaat uit een divers team van medewerkers met ieder hun eigen discipline. Van orthopedagogen tot psychologen en hypnotherapeuten. Door onze onderbouwde achtergrond hebben we de nodige kennis en ervaring om u de juiste psychologische hulpverlening aan te kunnen bieden.

Persoonlijke en positieve aanpak door experts

Bij VidaSense streven we ernaar om bij al onze cliënten een positieve indruk achter te laten. Ieder mens is immers uniek en vraagt om een individuele aanpak. Dit bieden we aan de hand van praktische tips en handvatten. Onze ervaren medewerkers zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt in onze psychologenpraktijk en elke keer weer uitkijkt naar een bezoek. Samen met u werken we aan een leven van betere kwaliteit met meer kleur, richting en energie. Door onze lage toetredingsdrempel bereiken we een brede doelgroep met een diverse, persoonlijke problematiek. Wij werken met gerichte communicatie en reiken persoonsgebonden tools aan, waardoor het antwoord dat in de cliënt zelf ligt wordt losgemaakt. Dankzij de huiselijke sfeer in onze praktijk voelt u zich meteen op uw gemak.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met ons

Samen tot een gedegen en persoonlijk advies komen is één van onze grondbeginselen. Bij ons draait het om mensen en dat is onze kracht! Wilt u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag en voorzien u van advies op maat omtrent familieopstellingen bij VidaSense. Tijdens de kantooruren zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.30 uur. Buiten deze uren kunt u snel en eenvoudig het contactformulier op onze website invullen. Wij beantwoorden uw bericht daarna zo spoedig mogelijk.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This