Selecteer een pagina

Opvoedkundige problemen

Communicatie

Communicatie tussen de gezinsleden is bepalend voor de sfeer in de thuissituatie. Dit betreft het uiten van gevoelens, maar ook duidelijkheid over verwachtingen naar de kinderen toe.

Wat mag je kind wel en niet, en welke verantwoordelijkheid wil je het kind geven. De manier van communiceren is daarbij erg belangrijk. Welke toon gebruik je en welke non-verbale uitdrukking past hierbij? Plus, op welke manier wordt de boodschap daarmee bij het kind naar binnen gebracht?

In de praktijk zien we echter vaak dat ouders onderling onvoldoende op één lijn zitten in de benadering naar de kinderen. Ook hier is communicatie over verwachtingen naar de kinderen en normen en waarden van essentieel belang.

VidaSense kan helpen in het verbeteren van de interactiepatronen tussen ouder en kind, maar ook tussen ouders onderling. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en corona

Ons land is weer in lockdown. Gelukkig kunnen en mogen de individuele behandelingen gewoon doorgaan binnen onze praktijk met de aangepaste maatregelen. Mocht je toch gebruik willen maken van beeldbellen dan is dit mogelijk, hierdoor hoef je geen afspraak te missen en kan de zorg voor je persoonlijk welzijn gewoon doorgaan!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Pop-up sluiten.

Maak Afspraak
Share This