Selecteer een pagina

Samengestelde gezinnen

Wanneer een ouder na een scheiding of het overlijden van de andere ouder met een nieuwe partner (en zijn/haar gezin) gaat samenwonen kan dit tot veel verwarring en spanningen leiden.

In deze samengestelde gezinnen kan er namelijk onenigheid ontstaan over de opvoeding, hetgeen wat daarvoor altijd zo vanzelfsprekend was. Onderlinge verschillen in normen en waarden kunnen duidelijk naar voren komen, wat weer kan leiden tot spanningen en conflicten.

Sommige bestaande regels kunnen niet gehandhaafd blijven en alle gezinsleden zullen zich aan moeten passen aan het nieuwe gezinssysteem.

De juiste communicatie is essentieel

Dat de juiste communicatie binnen samengestelde gezinnen van essentieel belang is hoeven we je niet uit te leggen. Er kunnen namelijk heel eenvoudig spanningen ontstaan als er een verkeerde uitleg aan wordt gegeven.

We hebben als mensen allemaal een andere handleiding, de kunst is om te ontdekken wat de ander echt bedoelt. VidaSense kan hierbij voor ouders en kinderen ondersteuning bieden op welke manier dit vorm gegeven kan worden.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op, we staan je graag te woord.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This