...
Selecteer een pagina

Samengestelde gezinnen

Wanneer een ouder na een scheiding of het overlijden van de andere ouder met een nieuwe partner (en zijn/haar gezin) gaat samenwonen kan dit tot veel verwarring en spanning leiden.

In deze samengestelde gezinnen kan er namelijk onenigheid ontstaan over de opvoeding, hetgeen wat daarvoor altijd zo vanzelfsprekend was. Onderlinge verschillen in normen en waarden komen duidelijk naar voren komen, wat weer kan leiden tot spanning en conflicten.

Sommige bestaande regels kunnen niet gehandhaafd blijven en alle gezinsleden zullen zich aan moeten passen aan het nieuwe gezinssysteem.

De juiste communicatie is essentieel

Dat de juiste communicatie binnen samengestelde gezinnen van essentieel belang is hoeven we je niet uit te leggen. Er kunnen namelijk heel eenvoudig spanningen ontstaan als aan jouw communicatie een andere uitleg wordt gegeven of doordat iemand het verkeerd opvat.

We hebben als mensen allemaal een andere handleiding, de kunst is om te ontdekken wat de ander echt bedoelt. VidaSense kan hierbij voor ouders en kinderen ondersteuning bieden om de communicatie beter vorm te geven.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This