...
Selecteer een pagina

Hulp voor kinderen en jeugdigen

Wellicht herken je het: van die momenten in de ontwikkeling van een kind waarin het even niet vanzelf gaat en wanneer het kind op welke manier dan ook een tijdje niet lekker in zijn/haar vel zit. Vaak komt het kind hier, met hulp uit de omgeving, zelf weer uit.

Soms is het inschakelen van externe hulp, in de vorm van een luisterend oor of het bieden van handvatten, wenselijk. Dit om ervoor te zorgen dat het kind weer snel lekker in zijn/haar vel zit.

Juist bij deze mildere problematiek biedt VidaSense hulp. Wij streven ernaar om in vijf tot tien sessies zodanig hulp te bieden, dat het kind daarna zonder onze hulp weer verder kan.

‘Wij leren onze kinderen wat we geleerd hebben. Zij leren ons wat we verleerd zijn: eenvoud, gulheid, spontaniteit, eerlijkheid en verwondering.’

Bij kinderen jonger dan 16 jaar begint het behandeltraject met een intakegesprek met de ouders/verzorgers. Vervolgens vindt er een individueel intakegesprek plaats met het kind van waaruit het behandeltraject wordt opgezet. Over het algemeen vindt na ongeveer vijf sessies een (tussen)evaluatie met de ouders plaats, waarin wordt besproken wat er tot dan toe is bereikt en wat er nog aan hulp moet worden geboden in eventuele vervolgsessies.

Indien er tussentijds zaken spelen die belangrijk zijn, wordt er uiteraard niet gewacht tot het evaluatiegesprek, maar wordt dit direct aan de ouders vermeld. Wanneer een jongere van 16 jaar of ouder wordt aangemeld in de praktijk, vindt het intakegesprek in principe met de jongere zelf plaats.

Wanneer hij of zij het prettig vindt, kan er een ouder bij het gesprek aanwezig zijn. Soms is het ook mogelijk eerst een intakegesprek met de ouders in te plannen, alvorens het gesprek met de jongere aan te gaan.

VidaSense biedt hulp bij een grote diversiteit aan hulpvragen. Op de volgende pagina’s vind je de verscheidenheid aan problematiek die wij vaak in onze praktijk tegenkomen. Wil je meer informatie over onze dienstmogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This