...
Selecteer een pagina

Depressieve gevoelens, somberheid

Mogelijk herken je dat je kind zich meer afzondert, minder enthousiast overkomt en vaak boos of somber is. Het kan zijn dat jouw kind geen zin meer heeft om naar school te gaan, activiteiten in zijn/haar vrije tijd te ondernemen of af te spreken met een vriendje of vriendinnetje. In dat geval kan het zijn dat je kind last heeft van depressieve gevoelens.

Ook kinderen kunnen last hebben van depressieve gevoelens of somberheid. Activiteiten die eerst als leuk werden ervaren zijn niet meer de moeite waard en het kind kan maar moeilijk van dingen genieten. Hierdoor kunnen schoolse prestaties verslechteren, sociale contacten verwateren en in de thuissituatie kan het kind boos of verdrietig gedrag laten zien.

Wanneer dit vaker voorkomt, is het belangrijk om je kind weer zo snel mogelijk lekker in zijn/haar vel te laten komen. Eerst gaan we achterhalen waardoor deze gevoelens veroorzaakt worden, om vervolgens aan de slag te gaan met het omzetten van deze gedachten en gevoelens in meer positieve.

Meer weten, neem vrijblijvend contact met ons op, we staan je graag te woord.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This