...
Selecteer een pagina

Rouwverwerking

Het verlies van een dierbare is voor iedereen moeilijk. Ook kinderen kunnen hier veel vervelende gevolgen van ondervinden. Er kunnen veel emoties een rol spelen waar het kind plotseling mee om moet gaan waaronder verdriet, angst, boosheid of verwarring.

Er spelen gevoelens van gemis, het gemis van de persoon, maar ook het gemis van de rol die die persoon vervulde in het leven van een kind.

Natuurlijk is het van groot belang dat een kind de gevoelens kan blijven uiten die samengaan met het overlijden van een dierbare, maar daarnaast moet het kind het verlies ook een plekje gaan geven en het leven opnieuw vorm gaan geven zonder de aanwezigheid van de overleden persoon.

Er is niet één juiste manier van rouwen en iedereen beleeft dit op zijn eigen specifieke manier en in zijn eigen tempo. Wanneer de rouwverwerking echter verstoord is en het kind op veel gebieden dreigt vast te lopen, kan VidaSense hulp bieden bij het verwerken van het overlijden en het op deze manier een plek geven in het leven van het kind.

Rouw is een emotionele reactie als gevolg van verlies. Dit hoeft niet altijd het overlijden van een dierbare te betreffen, maar kan ook ontstaan na bijvoorbeeld een verhuizing of een gezinslid wat elders gaat wonen. Normaal gesproken neemt de intensiteit in de loop der tijd af, maar wanneer er sprake is van verstoorde rouw kan de levenslust verloren gaan.

Wanneer er vragen naar boven komen die je graag beantwoord ziet, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This