...
Selecteer een pagina

Sociale vaardigheden

Voor sommige kinderen en jongeren kan het maken van vrienden een enorme opgave zijn. Ze weten niet goed wat ze moeten zeggen en durven bijvoorbeeld geen contact te maken.

Vaak spelen de gedachten van het kind hierbij een belangrijke rol. Ze vullen de gedachten voor andere mensen al in en denken bijvoorbeeld dat anderen hen stom zullen vinden als ze al iets zeggen. Wanneer die andere mensen vervolgens geen contact maken met het kind, wordt deze gedachten voor hun bevestigd.

Met behulp van diverse methoden, waaronder de cognitieve gedragstherapie, dagen we deze gedachten uit en gaan we hiervoor meer helpende gedachten in de plaats zetten. Op deze manier streven we ernaar het kind meer vertrouwen in zichzelf en de omgeving te geven.

Naast onzekerheid kunnen ook beperkte sociale vaardigheden een rol spelen in het moeite hebben met vrienden maken. Het kind reageert bijvoorbeeld op een vreemde manier in contact met andere mensen, vertoont dominant of juist ontwijkend gedrag, of vindt het moeilijk zich aan te passen aan de ander.

Wanneer dit aan de orde blijkt te zijn, gaan we samen aan de slag om de sociale vaardigheden te verbeteren.

Ben je benieuwd op welke manier we je hiermee binnen VidaSense kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This