Selecteer een pagina

Traumatische ervaringen

Trauma’s zijn bedreigende of beangstigende gebeurtenissen die veel negatieve gevoelens en gedachten bij een kind veroorzaken en zelfs voor blijvend lijden kunnen zorgen wanneer er niets mee gedaan wordt.

Voorbeelden hiervan zijn: een scheiding van ouders, (seksueel) misbruik, ongevallen, verlies van dierbare personen en (het zien van) mishandeling. Ook natuurrampen en oorlogen kunnen een traumatische ervaring zijn voor een kind.

Onverwerkte trauma’s kunnen zorgen voor angsten, dwanghandelingen, onzekerheid en herbelevingen van de traumatische ervaring. Het kind kan hierdoor zelfs in een isolement komen.

Wanneer je het vermoeden hebt dat dit bij jouw kind aan de orde is, staan we bij VidaSense graag voor jou en je kind klaar. We hanteren voor dit soort klachten diverse behandelmethoden, en na een uitgebreid gesprek zullen we de behandelmethode toepassen die het beste bij jouw kind aansluit. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan EMDR en andere effectieve methoden om de negatieve gevolgen van traumatische ervaringen te verminderen of in zijn geheel weg te nemen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen VidaSense voor je kind? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en corona

Ons land is weer in lockdown. Gelukkig kunnen en mogen de individuele behandelingen gewoon doorgaan binnen onze praktijk met de aangepaste maatregelen. Mocht je toch gebruik willen maken van beeldbellen dan is dit mogelijk, hierdoor hoef je geen afspraak te missen en kan de zorg voor je persoonlijk welzijn gewoon doorgaan!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Pop-up sluiten.

Maak Afspraak
Share This