Selecteer een pagina

Traumatische ervaringen

Trauma’s kunnen bedreigende of beangstigende gebeurtenissen zijn die veel negatieve gevoelens en gedachten bij een kind veroorzaken en zelfs voor blijvend lijden kunnen zorgen wanneer er niets mee gedaan wordt.

Voorbeelden hiervan zijn: een scheiding van ouders, (seksueel) misbruik, ongevallen, verlies van dierbare personen en (het zien van) mishandeling. Ook natuurrampen en oorlogen kunnen een traumatische ervaring zijn voor een kind.

Onverwerkte trauma’s kunnen zorgen voor angsten, dwanghandelingen, onzekerheid en herbelevingen van de traumatische ervaring, waardoor het kind in een isolement terecht kan komen.

Wanneer je het vermoeden hebt dat dit bij jouw kind aan de orde zou kunnen zijn, staan we bij VidaSense graag voor jou en je kind klaar. We hanteren voor dit soort klachten diverse behandelmethoden, en na een uitgebreid gesprek zullen we juist die behandelmethode toepassen die het beste bij jouw kind aansluit.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan EMDR en andere effectieve methoden om de negatieve gevolgen van traumatische ervaringen te verminderen of in zijn geheel weg te nemen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen VidaSense voor je kind? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This