...
Selecteer een pagina

Concentratieproblemen

Veel kinderen zijn prikkelgevoelig en kunnen worden afgeleid door allerlei prikkels in hun omgeving, wat ten koste gaat van de concentratie. Ook wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten, kan dit concentratieproblemen veroorzaken.

Wanneer u hiervoor VidaSense inschakelt, gaan wij achterhalen waardoor deze concentratieproblemen worden veroorzaakt en gaan we samen op zoek naar oplossingen om dit concentratievermogen te verbeteren.

Wat is ADD en wat is het verschil met ADHD?

Er zit een verschil tussen ADD en ADHD. ADHD klinkt waarschijnlijk het meest bekend in de oren. Dit staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder wat betekent dat degene bij wie dit geconstateerd is concentratieproblemen heeft en daarnaast ook hyperactief, impulsief en snel driftig gedrag toont.

Maar wat is ADD dan? Iemand met ADD, Attention Deficit Disorder, heeft alleen te kampen met concentratieproblemen en onoplettendheid. Zowel ADD als ADHD komen vaak voor bij kinderen en adolescenten, maar kun ook voorkomen bij volwassenen. Uit onderzoek blijft dat er zelfs bij 3 tot 5 procent van de kinderen sprake is van ADHD.

Hulp bij ADHD en ADD

Kinderen met ADHD of ADD hebben vooral moeite met opletten. Ze worden continu beïnvloed door externe prikkels en laten deze dus ook binnenkomen. Hierdoor worden er fouten in het schoolwerk gemaakt of kunnen ze zichzelf niet focussen op hun huiswerk.

Dit betekent niet dat ze het niveau niet helemaal aankunnen, maar gewoon dat ze te weinig focus hebben. Ook kunnen deze kinderen chaotisch overkomen en hyperactief en impulsief zijn.

Gaat er na het lezen van bovenstaande informatie een lampje branden? Dan heeft je kind waarschijnlijk te kampen met concentratieproblemen.

Heb je hulp nodig bij ADHD of ADD? Dan staat het team van VidaSense graag voor je klaar om je hiermee te ondersteunen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This