...
Selecteer een pagina

Burn-out of stressklachten

In ongeveer 35% van het aantal werknemers dat arbeidsongeschikt raakt,  hebben de klachten een psychische oorsprong. Deze arbeidsgerelateerde psychische problematiek wordt met verschillende benamingen aangeduid: werkstress, overspannenheid of een burn-out. En stressklachten kunnen weer leiden tot een burn-out.

Stress is echt een woord van deze tijd. We kennen het allemaal wel: spanning voor een tentamen of presentatie, een krappe deadline op het werk, een drukke week binnen het gezin of een verhuizing.

Zolang deze spanningsboog tijdelijk is, kunnen we het met momenten goed hebben, omdat we daarna weer kunnen ontspannen. Maar wanneer deze stressklachten langer aanhouden en je hier niets mee doet, kan dit leiden tot overspannenheid of een burn-out.

Waar komen de stressklachten vandaan?

Heb je het gevoel dat je het niet meer aankunt? Of ben je moe, prikkelbaar, somber en emotioneel? Heb je last van ‘onverklaarbare’ lichamelijke klachten? Lijkt je geheugen je in de steek te laten en kun je je niet goed meer concentreren? Kost alles meer energie dan normaal? Ga dan voor jezelf eens na waar deze stressklachten vandaan komen.

Heb je bijvoorbeeld last van stress op het werk of hebben de klachten juist een andere oorzaak? We weten dat hoe eerder je hulp zoekt voor dergelijke klachten, des te gunstiger het verloop meestal is.

Bij VidaSense helpen we je graag om weer op te klimmen uit het dal en te voorkomen dat deze stressklachten leiden tot een burn-out. We geven praktische handvatten om in de toekomst met stress om te gaan, zodat de kans op herhaling wordt verkleind. Zo hoeft je dit niet nogmaals te overkomen en weet je ook waarop je moet letten.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op, we staan je graag te woord.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This