Selecteer een pagina

Burn-out of stressklachten

In naar schatting 35% van het aantal werknemers dat arbeidsongeschikt raakt,  hebben de klachten een psychische oorsprong. Deze arbeidgerelateerde psychische problematiek wordt, in mate van de ernst met verschillende benamingen aangeduid: werkstress, overspannenheid of burn-out. En stressklachten kunnen weer leiden tot een burn-out.

Stress is echt een woord van deze tijd. We kennen het allemaal wel: spanning voor een tentamen of presentatie, een krappe deadline op het werk, een drukke week binnen het gezin of een verhuizing.

Zolang deze spanningsboog tijdelijk is, kunnen we het met momenten goed hebben, omdat we daarna weer kunnen ontspannen. Maar wanneer deze stressklachten langer aanhouden en je hier niets mee doet, kan dit leiden tot overspannenheid of een burn-out.

Waar komen de stressklachten vandaan?

Heb je het gevoel dat je het niet meer aankunt? Of ben je moe, prikkelbaar, somber en emotioneel? Heb je last van ‘onverklaarbare’ lichamelijke klachten? Lijkt je geheugen je in de steek te laten en kun je jezelf niet goed meer concentreren? Kost alles meer energie dan normaal? Ga dan voor jezelf eens na waar deze stressklachten vandaan komen.

Heb je bijvoorbeeld last van stress op het werk of hebben de klachten juist een andere oorzaak? We weten dat hoe eerder je hulp zoekt voor dergelijke klachten, des te gunstiger de prognose is.

Bij VidaSense helpen we je graag om weer terug omhoog te klimmen uit het dal en te voorkomen dat deze stressklachten leiden tot een burn-out. We geven praktische handvaten hoe je in de toekomst het beste met stress kunt omgaan, zodat de kans op herhaling wordt verkleind, je dit niet nogmaals overkomt en je ook weet waarop je moet letten.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op, we staan je graag te woord.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ben jij inmiddels ook zo corona moe? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Wil jij weten op welke manier we je hierbij kunnen helpen?

Neem dan nu contact met ons op en maak een start voor een prettiger leven!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This