...
Selecteer een pagina

Echtscheiding en kinderen

Wanneer een herstel van jullie relatie niet meer mogelijk is en jullie eigenlijk niet meer samen verder willen of kunnen, is een echtscheiding vaak de enige oplossing. Wanneer ouders gaan scheiden, verlopen dergelijke gesprekken niet zonder emoties, en dat is logisch. VidaSense kan hier ondersteuning bieden door jullie allebei te begeleiden in dit moeilijke, en vaak ook emotionele traject. Ook wanneer jullie ondersteuning zoeken ten behoeve van de kinderen, kan een psycholoog of orthopedagoog helpen bij het vormen van een goede ouderschapsrelatie.

Co-ouderschap

Als jij en je partner uit elkaar gaan en er kinderen in het spel zijn, kun je kiezen voor co-ouderschap. Bij co-ouderschap deel je de dagelijkse zorg en opvoeding van de kinderen zoveel mogelijk. Dit houdt in dat het kind afwisselend bij jou en je partner woont en dus door beiden wordt opgevoed en verzorgd. Bij het aangaan van een co-ouderschap kan VidaSense jullie allebei adviseren en ondersteunen

Het verwerkingsproces van de kinderen

Ook kunnen wij jullie kind(eren) van de juiste ondersteuning voorzien in dit verdrietige proces. Kinderen lopen soms met gevoel van onmacht, onzekerheid en schuld. Wij gebruiken een kortdurend programma wat we met de kind(eren) kunnen doorlopen. Zo krijgen ze de ruimte voor hun verdriet en hun proces.

Een relatie kan doodbloeden. Echter, jullie kinderen hebben hier vaak niet voor gekozen. Helaas ontstaan er bij kinderen soms loyaliteitsconflicten. Het ontbreken van contact met een ouder kan een kind een leven lang met zich mee blijven dragen. Jullie kunnen samen, door samen goede afspraken te maken, veel leed voor jullie kinderen voorkomen.

Wil je meer informatie over echtscheidingen of de manier waarop we je kunnen ondersteunen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, want je staat er niet alleen voor. We helpen je graag.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This