...
Selecteer een pagina

Piekeren en tobben

Herkent u het gevoel van piekeren en tobben, waarbij uw gedachten als eindeloze cirkels blijven ronddraaien, zelfs als u probeert te ontspannen? Deze mentale strijd kan een zware last zijn, die niet alleen uw geestelijke gezondheid, maar ook uw slaapkwaliteit beïnvloedt. Gelukkig zijn er manieren om de neerwaartse spiraal te doorbreken en te stoppen met piekeren, zodat u rust vindt in uw leven. Bij VidaSense helpen we u hier graag bij.

Oorzaken van piekeren

Piekeren of tobben kan over van alles gaan, zoals het werk, uw relatie, vrienden of een te grote ‘to-do list’. Het is erg vermoeiend en tijdrovend. Soms kan het er zelfs voor zorgen dat u slecht slaapt of dat u de aandacht moeilijk bij de dingen kunt houden die u aan het doen bent. Veel tobben kan tevens leiden tot somberheid. Soms zijn de klachten zo overheersend dat het piekeren een onderdeel blijkt te zijn van een depressie.

De invloed van piekeren op uw nachtrust

Een van de meest merkbare effecten van piekeren is de verstoring van onze slaap. Liggen in bed, omringd door gedachten die maar blijven malen, kan leiden tot slapeloze nachten en vermoeidheid overdag. Deze vicieuze cyclus van piekeren en slaapgebrek kan een aanzienlijke tol eisen van onze algehele gezondheid en welzijn. 

Als u merkt dat u niet kunt slapen door te piekeren, dan zijn er verschillende strategieën om uw geest tot rust te brengen. Het creëren van een rustgevende slaaproutine waarbij u elektronische apparaten vermijdt en ontspanningstechnieken gebruikt is hier een mooi voorbeeld van. Het kan ook helpen om een notitieboekje naast uw bed te leggen, waarin u uw zorgen kunt opschrijven voordat u gaat slapen, zodat u ze kunt loslaten.

Sociale media en piekeren

Social media speelt ook een grote rol in ons piekerproces. We vergelijken onszelf met anderen, stellen onze eigen waarde in vraag op basis van likes en reacties, en voelen ons soms genegeerd of buitengesloten. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de realiteit achter deze perfect ogende posts vaak heel anders is. Het vergelijken van onze binnenkant met de buitenkant van anderen is een recept voor ongelukkigheid.

De cirkel doorbreken

Vaak lijkt piekeren een onontkoombaar onderdeel van ons leven te zijn geworden. We maken ons zorgen over onze prestaties, ons uiterlijk, onze relaties, en zelfs over ons sociale media gedrag. Bent u ook bang dat u niet genoeg likes krijgt, of dat anderen meer aandacht lijken te krijgen dan u? Deze constante stroom van gedachten kan leiden tot slapeloze nachten en een verminderd gevoel van welzijn. Bij VidaSense zijn we er voor u om deze cirkel te doorbreken. Met de juiste ondersteuning en strategieën kunt u leren om uw gedachten beter te beheersen.

VidaSense geeft u praktische handvatten

Samen met één van de ervaren therapeuten van VidaSense gaat u naar de oorzaak van het piekeren kijken. Vaak betreft het irreële gedachten die het welbevinden enorm kunnen belemmeren. We gaan aan de slag om de waarheid van deze gedachten te onderzoeken en er meer realistische gedachten voor in de plaats te zetten. Zo helpen we u bij het proces om te stoppen met piekeren.  

Contacteer ons

Bent u klaar om een einde te maken aan het piekeren en tobben? Maak vandaag nog een afspraak bij VidaSense voor professionele ondersteuning. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden op uw pad naar rust en welzijn. Neem nu contact op en zet de eerste stap op weg naar een leven met minder gepieker.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This