...
Selecteer een pagina

Rouwverwerking

Rouwverwerking is een intieme en vaak uitdagende reis die u doormaakt na het verlies van een geliefde. Het is een natuurlijk proces waarin u leert om te gaan met emoties en het leven opnieuw vorm te geven. Bij VidaSense bieden we professionele ondersteuning van psychologen om u te helpen door deze moeilijke periode van rouwverwerking te gaan.

Wat is rouw?

Bij rouwen denken we vaak alleen aan het verwerken van het verlies van een dierbare. Echter kan rouwverwerking ook voorkomen wanneer een relatie over is, de kinderen uit huis gaan, bij het krijgen van ontslag, bij een ziekte waarbij u de gezondheid verliest of bij een onvervulde kinderwens. Rouwen kan gaan over eender welke verlieservaring. VidaSense leert u om te gaan met rouw en hoe u deze gevoelens van verlies kunt verwerken.  

De fases van rouwverwerking

Rouwverwerking kent verschillende fases, waaronder ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie. Deze fases zijn geen lineair proces en kunnen elkaar overlappen of in intensiteit veranderen na verloop van tijd. Het is belangrijk om te erkennen dat rouw een uniek proces is voor elk individu en dat er geen juiste of verkeerde manier is om te rouwen.

Rouwen op uw eigen tempo

Tijdens rouwverwerking kunnen er veel emoties loskomen. Naast verdriet is er soms ook sprake van boosheid, machteloosheid, onzekerheid en angst, zich minderwaardig voelen of zelfs het ontstaan van dwanghandelingen. Deze emoties kunnen zwaar voelen, overweldigend zijn en verwarring met zich meebrengen. Bij rouwverwerking therapie is er niets raars of vreemd. Datgene wat u voelt en ervaart mag er zijn. Er bestaat geen gebruiksaanwijzing of stelregel die zegt dat rouw binnen een bepaalde tijd over moet zijn. Iedere persoon rouwt op zijn manier en in zijn eigen tempo.

Het belang van rouwverwerking therapie

Therapie bij rouwverwerking biedt een veilige omgeving waar u uw emoties kunt uiten en verkennen onder begeleiding van een ervaren psycholoog. Door middel van gesprekstherapie en andere technieken helpen wij u om te gaan met uw verdriet en het verlies te verwerken. Onze therapieën zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en geven een ondersteunend kader om uw rouwverwerkingsproces te doorlopen.

Maak een afspraak voor rouwverwerking therapie

Rouwverwerking na het verlies van een echtgenoot

Het verlies van een echtgenoot kan een van de meest ontwrichtende ervaringen in uw leven zijn. Het brengt intense emoties met zich mee, zoals verdriet, eenzaamheid en verwarring. Onze psychologen zijn onder andere gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die een partner hebben verloren en bieden professionele hulp bij uw rouwverwerking.  

Neem contact op met VidaSense

Het is belangrijk om te onthouden dat u er niet alleen voor staat tijdens uw proces van rouwverwerking. Bij VidaSense zijn wij er om u te ondersteunen en te begeleiden. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u helpen om uw rouw te verwerken, zodat u weer krachtiger en veerkrachtiger kunt worden in het leven na verlies. 

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This