...
Selecteer een pagina

Hulp bij rouwverwerking

Bij rouwen denken we vaak alleen aan het verwerken van het verlies van een dierbare, maar we kunnen ook te maken krijgen met rouwverwerking wanneer bijvoorbeeld je relatie over is, de kinderen uit huis gaan, als je je ontslag krijgt, bij een ziekte waardoor je je gezondheid verliest of bij een onvervulde wens zoals het krijgen van kinderen.

Eigenlijk hebben we het altijd over rouwen als we te maken krijgen met een verlieservaring. Wat betreft al deze ervaringen hoeft je niet te schromen om hulp te vragen bij jouw rouwverwerking. Bij rouwverwerking van ziekte word je door de omgeving en naasten soms anders benaderd. Jij voelt je niet meer jij.

Tijdens de rouwverwerking kunnen er veel emoties loskomen. Naast verdriet is er soms ook sprake van boosheid, machteloosheid, onzekerheid en angst, je minderwaardig voelen en soms kunnen er zelfs dwanghandelingen uit voortkomen. Deze emoties kunnen zwaar voelen, overweldigend zijn, en soms zijn ze ook erg verwarrend.

Ondanks dat in je omgeving veel mensen kort na het verlies paraat staan en mettertijd verder gaan met hun leven, heb jij misschien het idee dat je dat nog helemaal niet kunt. Daarom bieden we je bij VidaSense graag hulp bij deze rouwverwerking.

Belangrijk bij de begeleiding van verlies is dat niets raar of vreemd is, maar dat wat je ervaart er mag zijn en dat je het mag voelen. Voor rouwverwerking bestaat nu eenmaal geen gebruiksaanwijzing en geen stelregel die zegt dat dit in een bepaalde tijd maar over moet zijn. Iedere persoon rouwt op zijn manier en in zijn eigen tempo.

Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This