...
Selecteer een pagina

Traumaverwerking

‘Ieder huisje heeft zijn kruisje’ luidt het welbekende spreekwoord. En dat klopt, want iedereen heeft vroeger weleens iets meegemaakt dat wat minder leuk was, een zogenoemde traumatische ervaring, of kan iets benoemen wat ze in zijn of haar gezin graag anders hadden gezien.

Soms hebben we hier helemaal geen last van, maar het kan ook zo zijn dat een traumatische ervaring uit het verleden nog steeds dwarszit. Je droomt er bijvoorbeeld over, blijft erover piekeren of je merkt dat je gedrag er door beïnvloed blijft worden, en voelt je onzeker of angstig.

Een traumatische ervaring uit je jeugd

Wanneer je een traumatische ervaring in je jeugd hebt gehad, kan het weleens voorkomen dat je op een volwassen leeftijd nog steeds de problemen ervaart van toen je nog klein was. Je snapt niet goed waarom, maar wilt hier heel graag vanaf.

EMDR bij trauma’s

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. EMDR kan een vorm van kortdurende therapie zijn die ingezet kan worden wanneer je last hebt van psychische problemen als gevolg van een nare gebeurtenis ofwel een trauma.

Tijdens deze therapie wordt er aan je gevraagd om terug te denken aan een bepaalde gebeurtenis. In deze fase haal je gedachten op. Vervolgens wordt er een stimulus aangeboden in de vorm van het volgen van een bewegend beeld of geluid. Door een deel van je geheugen te belasten treedt er een verzachting van de emotionele lading op en wordt de gebeurtenis verwerkt, waardoor de klachten uiteindelijk kunnen verdwijnen.

Bij VidaSense staan we voor je klaar en helpen we je graag met deze traumaverwerking. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This