Selecteer een pagina

Jeugdhulp bij gemeenten

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp, en is er jeugdhulpplicht voor alle vormen van jeugdhulp. Als u hier meer over wilt weten, kunt u dit verder nalezen op de website van de Rijksoverheid, of nagaan bij uw Gemeente. Alle gemeenten hebben contracten afgesloten met hulpverleningsorganisaties zoals bijvoorbeeld met VidaSense.

VidaSense is gecontracteerd voor:

  • Dommelvallei+: Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son & Breugel, Waalre;
  • Eindhoven: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-de Mierden, Valkenswaard en Veldhoven;
  • Helmond en Peelgemeentes: Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren.

Hoe kunt u zich aanmelden:

Als u binnen de bovengenoemde gemeentes woonachtig bent:

  • Dient u een verwijzing bij uw huisarts op te vragen voor uw kind en deze te naam laten stellen op VidaSense;
  • Het wijkteam/jeugdteam kan u naar VidaSense verwijzen naar aanleiding van een gesprek met u over uw kind en de hulpbehoefte;
  • Of u wordt verwezen door een medisch specialist, bijvoorbeeld een kinderarts/GGD.

U kunt een eerste afspraak maken door te bellen of mailen.

U wilt geen vergoeding via de Gemeente;

Indien u geen aanspraak wenst te maken op een vergoeding van de Gemeente is dit mogelijk. U altijd zelf zorg inkopen als u dat wilt en hiervoor heeft u dan geen verwijzing nodig van uw huisarts of andere jeugdzorg professional.

Geen contract met uw Gemeente?

Indien wij geen contract met de Gemeente hebben waar u woonachtig bent, maar u wilt wel graag uw zorg binnen VidaSense afnemen, neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bekijken.

Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat op basis van de verwijzing van uw huisarts/jeugdzorgprofessional aan VidaSense en een indicatiestelling, is het soms mogelijk om een PGB aan te vragen via het wijkteam bij uw Gemeente.

Als het PGB voor uw kind beschikbaar wordt gesteld, dan kunt u zelf uw zorg inkopen en wordt uw zorgverlener via de Sociale Verzekeringsbank betaald.

Wanneer u hier meer over wilt weten, kunt u dit verder nalezen op de website van de Rijksoverheid, of nagaan bij uw Gemeente en de Sociale Verzekeringsbank.

Komt u er niet uit?

Is het onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de hulp aan uw kind en komt u er met deze informatie niet uit? Neem dan contact op met Juiste Loket.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

VidaSense en Corona

Ons land is (helaas) weer in lockdown. Gelukkig kunnen en mogen de individuele behandelingen gewoon doorgaan binnen onze praktijk met de aangepaste maatregelen. Mocht je toch gebruik willen maken van beeldbellen dan is dit mogelijk, hierdoor hoef je geen afspraak te missen en kan de zorg voor je persoonlijk welzijn gewoon doorgaan!

Lees ook hier onze Corona-maatregelen bij VidaSense.

Popup sluiten!

Sluiten

Maak Afspraak
Share This