...
Selecteer een pagina

Relatietherapie

Relaties vormen de essentie van ons welzijn, waarbij liefdesbanden, familierelaties en werkverhoudingen de basis van ons dagelijks leven zijn. Echter, zelfs de sterkste relaties kunnen soms complex en uitdagend worden. In dergelijke gevallen kan relatietherapie een waardevolle stap zijn om problemen aan te pakken en opnieuw harmonie te creëren binnen de relatie. Hiervoor bent u bij VidaSense aan het juiste adres.

Waarom relatietherapie?

Relatietherapie biedt een veilige omgeving waarin u kunt werken aan het verbeteren van uw relaties. Onze ervaren therapeuten helpen u wanneer bijvoorbeeld uw romantische relatie vastloopt of u problemen ervaart in uw professionele omgeving. Door middel van effectieve communicatie, conflictoplossing en diepgaand begrip van elkaars behoeften, streven we ernaar om de kwaliteit van uw relaties te verbeteren. Bij VidaSense kunt u terecht voor relatietherapie in Eindhoven en relatietherapie in Helmond.

Relatietherapie bij relatieproblemen 

Relatieproblemen kunnen zich uiten op diverse manieren, bijvoorbeeld door aanhoudende conflicten of het gevoel hebben dat u niet begrepen wordt. Bij relatietherapie gaan we op zoek naar de kern van deze problemen en zoeken we samen naar de juiste oplossingen. Ons doel is om u te ondersteunen bij het herstelproces van uw relatie en u te helpen de harmonie terug te vinden.

Relatietherapie na vreemdgaan

Vreemdgaan kan een verwoestende impact hebben op een relatie, waarbij het vertrouwen tussen partners ernstig wordt aangetast en er diepe emotionele littekens achterblijven. De deskundige relatie- en huwelijkstherapeuten van VidaSense bieden u een veilige ruimte waarin u openhartig kunt praten over wat er is gebeurd en kunt werken aan herstel. Ook onderzoeken we samen met u of uw relatie nog toekomst heeft. 

Soorten relatietherapie

Wanneer u samen met uw partner in relatietherapie wenst te gaan, zijn er verschillende vormen die we kunnen toepassen. We maken gebruik van EFT of IBCT relatietherapie, ofwel Emotionally Focused Therapy (EFT) en Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT). 

EFT relatietherapie

De EFT methode dient om de connectie tussen partners te verbeteren of te versterken door de problemen binnen de relatie aan te pakken. Hierbij gaan we in op de gevoelens die er spelen, en kijken we naar uw angsten en zorgen. 

IBCT relatietherapie

Bij IBCT therapie staan 4 gebieden centraal: persoonlijke verschillen, mate van emotionele gevoeligheid, stressfactoren en communicatiepatronen. Deze kunnen een rol spelen bij het ontstaan van relaties. Heeft u bijvoorbeeld het gevoel dat uw partner niet meer naar u luistert en ieder gesprek eindigt in ruzie? Dan biedt deze vorm van therapie uitkomst. 

Gezinstherapie

Bij VidaSense bieden we gezinstherapie om conflicten en andere uitdagingen binnen families aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld tussen de ouders en kinderen zijn, of tussen broers en zussen. Of het nu gaat om opvoedingsproblemen, communicatiestoornissen of andere kwesties binnen het gezin, ons team van therapeuten begeleidt u graag. 

Therapie voor werkrelaties

Een gezonde werkomgeving waar collega’s goed met elkaar overweg kunnen is essentieel voor het algemene welzijn en optimale prestaties op de werkvloer. Indien u problemen ervaart met collega’s, leidinggevenden of andere uitdagingen op het werk, kunt u VidaSense inschakelen. Tijdens onze relatietherapie helpen we u om een effectievere communicatie en samenwerking op de werkvloer te ontwikkelen.

Afspraak maken voor relatietherapie

Onze therapeuten staan voor u klaar om u te begeleiden op uw reis naar gezondere en gelukkigere relaties. Maak vandaag nog een afspraak voor relatietherapie bij VidaSense en zet de eerste stap naar harmonie binnen uw relaties. Heeft u nog vragen over onze soorten therapie? Neem dan contact op met ons.

Team VidaSense
Aan de slag met VidaSense
VidaSense helpt je graag verder
Neem vrijblijvend contact op per mail of telefoon.

Ja! Ik wil meer weten. Neem contact met me op.

Maak Afspraak
Share This